Nesodden ballettskole

Click here to edit subtitle

«Skjønnheten og udyret»

Ballettskolens juleforestilling 2017

Ballettskolens juleforestilling blir i Skoklefaldsalen på Steinerskolen, og vil vare i ca 2 timer: (Møt minst en halv time før forestilling)


Lørdag 9. desember kl 13.15 og 16.30

Søndag 10. desember kl 13.15 og 16.30

(foto: Solveig Grande)


Informasjon følger i tiden som kommer. Informasjonen under gjelder vårforestillingen.


Historien fortelles av alle danserne på ballettskolen fra fire år og oppover. For å gjøre historien tydeligere, fremstiller solister Annie, Miss Hannigan, Grace, og de andre karakterene. Disse samspiller med gruppene i et danseteaterkonsept. Vi går inn for at grupper og solister skal gi publikum en følelse av helhet, og at alle elevene skal føle at de er med på å bære historien frem. Dette forsterkes av kostymer, lyd, lys og kulisser.


Billettene koster kr. 180,- for voksne og kr 100,- for barn 4-18 år. Kontantsalg og betalingsterminal ved inngangen fra en time før hver forestilling. Alle som sitter i salen må ha billett. Når man er på dugnad trenger man selvsagt ingen billett.

Forhåndssalg i Energihuset Sport& Fritid på Tangen Nærsenter fra 2.mai.


Generalprøve og ekstraprøve

Generalprøve i Skoklefaldsalen: Fredag 12.mai fra kl 17.00

Barn 4-6 gruppe 1 møter kl 17.00-17.30. Barn 4-6 gruppe 2 møter kl 17.30-18.00

Møter kl 17.00: Klassisk 8-12, klass 6-9, klass/jazz 6-9 Fjellstrand, Annie, Grace, musikal.

Alle andre må være klare kl 18.00.


Ekstraprøve i Skoklefaldsalen: Tirsdag 9.mai fra kl 17.30: Alle møter i salen.

1.akt kl 17.30 – 2.akt kl 18.30: Jeg legger ut programmet på web-siden. 4-6 år og funk 5-8 må følges av en voksen. 4-6 år er med på gjennomgangen så lenge de orker.


Hjelpere bak scenen

Mange av danserne har raske skift, og vi ber derfor om frivillige til å hjelpe barna deres med dette en, eller flere dager. Dette er meget viktig for at forestillingen skal flyte uten stopp. Jo flere vi er, jo mindre på hver. De yngre gruppene trenger også å ha noen voksne hos seg både når de danser og hvis de sitter i salen under den ene akten. De som kunne tenke seg å være med på noe av dette, kan kontakte meg på 91147826, eller på mail til [email protected] eller [email protected]. Vi vil også trenge noe hjelp til klargjøring, rydding, kjøring, dørvakt, kulisser, og annet.

Det går også an å sende inn skjema på www.nesoddenballettskole.com


Kostymer

Mange av gruppene får låne kostymer av ballettskolen.

Det danserne må skaffe selv, vil ligge under «forestilling» på nettsiden.

Jeg legger ut detaljert liste for alle gruppene under «kostymer» (se «forestilling») på www.nesoddenballettskole.com Følg med her! Denne og annen informasjon blir lagt ut fortløpende. Vi legger ut bilder fra prøver og forestillinger på nettet, husk å reservere dere hvis dere ikke vil ha bilder med barna, og om de kan være med i gruppe, men ikke individuelt.


Tvi tvi med forestillingene! Hilsen Mona Svenneby (91147826)


NB! På Facebook har vi en «liker» side, og en lukket gruppe: Nesodden ballettskoles elever og foreldre. Vi oppfordrer alle som er på Facebook til å bli medlem her. Ballettskolen har også en side på Instagram.

Forestillingsbrevet 2016: "Jungelboken"

Kjære elever og foresatte!

Nå nærmer forestillingshelgen seg! Vi går inn i førjulstiden med fortellingen om «Jungelboken». Alle dansene flettes i hverandre for å skape helhet og variasjon i musikk, danseformer, og skuespill. Dette er årets høydepunkt for alle elevene på ballettskolen, det vi gleder oss til gjennom hele året! For at forestillingene, med ca. 200 dansere, skal gå etter planen, må alle sette seg inn i informasjonen som følger. Vi legger også ut all denne informasjonen på nettsidene våre – dersom du har glemt lappen hjemme! Beskjeder legges også ut her: www.nesoddenballettskole.com, samt på den lukkete gruppen «Nesodden ballettskoles elever og foreldre» på Facebook. Fint om alle som er på Facebook ber om å bli medlem.

Hvis det er noe dere synes er uklart, må dere ringe meg (tlf: 911 47 826) eller sende mail til [email protected], eller spørre i Facebookgruppen.

Tvi tvi med forestillingen! Håper det blir en fin opplevelse for alle sammen!

Nesodden, 30. oktober 2016

Mona Svenneby

*********************************************************************

Gruppeinndelinger:

Barn 4-6, klassisk 6-9, jazz 6-9, klassisk/jazz 6-9, hip hop fra 8 år og hip hop fra 10 år er delt i 2 grupper som danser 2 forestillinger hver:

Gruppe 1: Lørdag 3/12 kl. 13.15 og søndag 4/12 kl. 16.30.

Gruppe 2: Lørdag 3/12 kl. 16.30 og søndag 4/12 kl. 13.15.

NB! I alle gruppene vil det være en eller flere som danser alle forestillingene.

Alle andre grupper og solister danser alle de 4 forestillingene.

Ekstraprøver – Samfunnshuset i uke 47

Mandag 21. november fra kl.17.00 og tirsdag 22. november fra kl 17.00.

Gruppe 1 møter mandag, gruppe 2 møter tirsdag. Alle andre møter begge dager.

De minste barna må møte sammen med en voksen. Barn 4-6 er med så lenge de orker denne dagen.

På ekstraprøvene får man se helheten i forestillingen. Man må regne med en del venting, og alle får gå ved klarsignal når de er ferdige. Vi trenger ekstra hjelp og de foreldre som kan være til stede på disse prøvene og hjelpe til, hører jeg gjerne fra!

I tillegg til å gå gjennom forestillingen, vil vi prøve kostymer og navne dem.

*********************************************************************

Generalprøver - Skoklefaldsalen, Steinerskolen i uke 48

Generalprøvene er ofte litt hektiske – noe løping og kaos hører med! Prøvene skal gjennomføres med kostymer og tar erfaringsmessig noe tid. Det blir litt venting!

Barn 4-6 år må møte med en voksen. De voksne må vente ute mens barna øver. Det er lurt å forberede barna på dette. Mona vil være med dem på scenen. Barna har en egen generalprøve som varer i ca en halv time.

Barn 4-6 møter med: Baloo, Mowgli, Klassisk 10-13, Mira, Landsbyfolk.

Gruppe 1 Torsdag 1/12 kl. 17.15

Gruppe 2 Fredag 2/12 kl. 17.15

Klassisk 6-9, jazz 6-9, klassisk/jazz 6-9,hip hop fra 8 år og hip hop fra 10 år møter:

Gruppe 1 Torsdag 1/12 kl. 17.45

Gruppe 2 Fredag 2/12 kl. 17.45

De som danser alle forestillingene møter:

Torsdag 1/12 kl. 17.45 og fredag 2/12 kl. 17.45.

*********************************************************************

Forestillingen - Skoklefaldsalen på Steinerskolen.

  • Lørdag 3. desember kl. 13.15 og kl. 16.30
  • Søndag 4. desember kl. 13.15 og kl. 16.30

Oppmøte: Alle må møte minst 30 minutter før forestillingen begynner

Noen elever danser alle forestillingene og noen danser to. Det er derfor meget viktig at dere setter dere inn i hva som gjelder deres barn.

Forestillingen varer i nærmere 2 1/2 time med pause. Alle må regne med venting i garderobene. Det er viktig med nok mat og drikke, samt bøker, tegnesaker og evt. spill til de minste. Vær snill, pass på barna dere har garerobevakt hos, slik at ingenting blir ødelagt på skolen mens vi er der. Det har vært noen uheldige episoder tidligere!

*********************************************************************

Kostymer

Elevene får låne kostyme av ballettskolen. Vi ber om at disse behandles med varsomhet og at de legges/henges tilbake på henvist plass etter bruk.

Under må barna ha følgende:

  • Barnedans 4-6: Hvit drakt (June) uten ermer, hvite strømpebukser, hvite gymsokker/ballettsko.
  • Klassisk 6-9, 9-12, 10-13: Langermet hvit drakt, hvite strømpebukser, hvite ballettsko, samt hårstrikker, hårnett og spenner til å sette opp topp. Husk hårbørste.
  • Jazz 6-9,9-12: Sort langermet drakt, sorte strømpebukser og sorte jazzsko, samt strikk til hestehale.
  • Jazz/klassisk 6-9(Grendehuset): Sort langermet drakt, hvite strømpebukser, sorte eller hvite sko.

Alle andre partier avtaler med pedagogen sin.

Vi legger ut på www.nesoddenballettskole.com hva alle må skaffe seg under «forestilling». Undermeny «Kostymer».

Lisbeth’s dancewear selger det dere trenger av ballett og jazzdans-utstyr. De selger også hårnett. Dere kan gå inn på www.dancewear.no og bestille hvis det er noe dere trenger.

*********************************************************************

Programmet

For å hjelpe til med finansieringen av dette prosjektet, selger vi annonser til programbladet. Hvis noen av dere foreldre er næringsdrivende og har lyst til å støtte oss med en annonse, er vi takknemlige for det. Dere får 10 % avslag i annonseprisen.

*********************************************************************

Vaktliste for foresatte - dugnad bak scenen

For å kunne gjennomføre forestillingen på en positiv måte for alle er det satt opp en vaktliste over foresatte som hjelper til ved å være sammen med barna i klasserommene og med andre nødvendige oppgaver. Dette er viktig for at barna skal føle seg trygge.

Det er viktig for Ballettskolen og Steinerskolen at rommene ser ordentlige ut når vi er ferdige. De foreldrene som er satt opp må, sammen med barna, rydde og gjøre i stand klasserommet underveis og til slutt, samt vaske over gulvet. De foresatte må være tilgjengelige for barna, hjelpe dem med kostymer og hår, lese for dem o.l.

Alle foresatte blir satt opp til å hjelpe til under en forestilling eller til klargjøring / opprydning / stryking, osv. Lister vil bli delt ut i uke 46.

Barna skal være i garderobene under hele forestillingen når de ikke er på scenen. Det er ikke anledning til å gå inn i salen mens forestillingen pågår. Dette gjelder også oppe på galleriet!

Fotografier

Bilder fra forestillingen blir lagt ut på www.nesoddenballettskole.com og på Ballettskolens Facebookside. Hvis noen vil reservere seg mot at bilder av barnet blir lagt ut på nettet, må dere snarest gi meg skriftlig beskjed. Vi tar bilder av alle gruppene til programmet. Det samme gjelder her.

DVD

Ben Johnsgård filmer både gruppe 1 og gruppe 2. Filmen vil kunne kjøpes av ham i nedlastningsversjon. Han filmet «Peter Pan» i fjor, og vi ble fornøyd med resultatet.

Billettpriser:

  • Voksne, kr. 200,-
  • Barn, kr. 100,- (4 – 19 år)
  • Barn under 4 år gratis
  • Program, kr. 30,-

Forhåndssalg av billetter på Energihuset Sport og Fritid i Nærsenteret på Tangen fra lørdag 19.november. Vi selger billetter på senteret lørdag 5.november. Billettsalg på Steinerskolen en time før hver forestilling.

Vi har kortautomat(bank axept) i forestillingshelgen, forhåndssalget er kun kontant.

Billett må løses når dere skal sitte i salen under en av forestillingene.

Billettinntektene dekker utgiftene vi har til en oppsetning av denne størrelsen.


ÅRETS FORESTILLING BLIR JUNGELBOKEN!

VI SPILLER FIRE FORESTILLINGER I SKOKLEFALDSALEN PÅ STEINERSKOLEN:

LØRDAG 3.DESEMBER KL 13.30 OG 16.30

SØNDAG 4.DESEMBER KL 13.30 OG 16.30


GENERALPRØVER I SKOKLEFALDSALEN BLIR: 

TORSDAG 1.DESEMBER FRA KL 17.00

FREDAG 2.DESEMBER FRA KL 17.00

fotos: Ole Christian Eklund: fra "Peter Pan" 2015.

EKSTRAPRØVER PÅ SAMFUNNSHUSET:

MANDAG 21.NOVEMBER FRA KL 17.00

TIRSDAG 22.NOVEMBER FRA KL 17.00