Nesodden ballettskole

Click here to edit subtitle

Historien om Piken med svovelstikkene - Nesodden ballettskoles versjon

1. akt:

En fattig liten pike er glad i filledukken sin. Hun drømmer at hun er en fin pike og at dukken er av porselen. Pikens Bestemor er snill og god. Hun leser eventyr og forteller om store saler der nydelige piker trener ballett og øver seg til å stå på scenen.

Bestemor er den eneste som har vært snill mot den lille Piken, så når hun dør sørger den lille Piken dypt.

Byen er et farlig sted der fattige mennesker tigger i gatene. foreldrene til Piken er også fattige og sliter med å få endene til å møtes. For å hjelpe familien sin må den lille Piken gå ut i den kalde byen for å selge svovelstikker. Hun skulle ønske hun kunne leke og more seg som andre barn, og drømmer om snille venner som dessverre løser seg opp i løse luften. 

I virkeligheten kommer de slemme barna og håner henne og stjeler tøflene hun har til å varme føttene. Piken fryser, og tenner en svovelstikke for å varme seg. Da ser hun ild brenne med voldsom kraft, hun ser vakre piker danse, og hun drømmer om mye og god mat. 


2.akt

Livet kan være hardt, og kampen for å overleve slitsom. Men vi må kjempe, og ikke gi opp.


At en sirkustrupp gjester byen, blir et lyspunkt for både fattig og rik. 

Det blir kveld og de rike damene fyller gatene. Snart skal de innta bordets gleder i vakre saler med lysekroner og fin musikk. Men rottene liker også kveldsmørket, og morer seg med å skremme de fine damene. Fargerike dansende sigøynere gjør ikke saken bedre!

De rike barna synes at den fattige Piken er spennende, og de vil gjerne hjelpe henne. Men når foreldrene ser at de leker med henne, blir de sinte, og trekker barna med seg.

Den fattige Piken har ikke solgt en eneste svovelstikke hele dagen, derfor tør hun ikke gå hjem til foreldrene. Da kommer det en vakker kvinne som gir henne kappen sin. Hun ligner en dronning, men pelskappen hennes er av is og snø. Piken synes likevel at kappen varmer henne, og legger seg til å sove. I søvnen blir alt stille rundt henne.

Når Piken våkner undrer hun seg over hvor vakkert alt er. Det er godt og varmt, og noe som likner engler beveger seg rundt henne.Og der, der står Bestemor og tar henne i mot. Kan dette være selve Paradiset? Engler og sommerfugler og blomster av mange slag fyller den vidunderlige hagen. Aldri har Piken følt seg så vel.


Vi må ta vare på hverandre, også på dem som lider og har det vondt. Medfølelse er viktig, den som kjenner andres smerte har en rikdom i sitt hjerte. Av kjærlighet oppstår glede, og gleden er til for å deles. Da oppstår fellesskap og gode bånd mellom mennesker.