Nesodden ballettskole

Click here to edit subtitle


Klassisk ballett undervises fra aldersgruppen 6-9 år. For denne aldersgruppen er progresjonen inspirert av syllabusen til Royal Academy of Dancing (engelsk). Vi kombinerer klassisk teknikk med bevegelsestrinn over gulvet, styrkeøvelser, lekepreget dans, og koreografi elevene kan mestre på det nivået de befinner seg.


For de eldre elevene er undervisningen inspirert av Vaganovas teknikk (russisk). Det er mulig å danse fra èn gang i uken, opptil fire dager hver uke. Vi bestreber oss på at danserne skal lære å beherske teknikken, og tilbyr klasser med tåspiss, og klasser med repertoar. Det tar tid og øvelse å tilegne seg klassisk teknikk, det er derfor en fordel å trene flere dager i uken. Underveis er målsetningen vår at alle elevene skal oppleve mestring og glede.


SKO OG UTSTYR: Alder 6-9, nivå 1 og 2: Til forestilling og se-på time bruker vi hvit langermet drakt (Charmaine), hvite strømpebukser og myke ballettsko.

De eldre avtaler drakt til forestillingen med pedagogen sin. På trening har vi sort drakt uten ermer, lyse strømpebukser og ballettsko.

Vi setter opp håret i topp, og da trenger vi hårstrikker, toppnett, flate hårspenner og hårnåler. 

Varmetøy og leggvarmere er ettersittende.


LÆRERE: Mona og Stina


Våre elever danser "Småsvanenes dans" på forestillingen "Fra Fame til Svanesjøen" i 2011